Subsidieregeling Ontwikkeladvies voor alle 45-plussers opengesteld

De subsidieregeling Ontwikkeladvies is per 1 januari 2019 opengesteld voor alle werkende 45-plussers. Dat betekent dat alle medewerkers van 45 jaar of ouder nu in aanmerking komen voor gratis advies van een loopbaanadviseur. Voorheen stond deze subsidieregeling alleen open voor 45-plus medewerkers uit bepaalde beroepsgroepen. Omdat Koolmees, Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), denkt dat iedere 45-plusser baat kan hebben bij loopbaanadvies, is er drie miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor de subsidieregeling. De regeling loopt tot 10 januari 2020. Wilt u als loopbaancoach 45-plussers middels deze regeling loopbaanadvies geven? Dan kunt u per ontwikkeladvies € 600 subsidie aanvragen.

Subsidie aanvragen
U bent als loopbaancoach verantwoordelijk voor het aanvragen van de subsidie en de administratieve afhandeling hiervan. Heeft u werkende cliënten van 45-plus die graag kosteloos loopbaanadvies willen? Dan kunt u de subsidieaanvraag doen door u eerst te registreren op Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid. U registreert zich als aanvrager voor Tijdelijke Subsidieregeling Ontwikkeladvies Vijfenveertigplussers. Daarna kunt u aanvragen voor subsidie indienen.

Ontwikkeladvies aan leidinggevenden
Er is ook budget beschikbaar voor het geven van een training ontwikkeladvies aan leidinggevenden. Dat is bijvoorbeeld de persoon die binnen een organisatie de functioneringsgesprekken doet. Dit kan als een individuele training of als een groepstraining worden gegeven.

Reacties

Plaats een reactie