Drempel invullen RI&E moet verlaagd worden

De drempel voor werkgevers om ervoor te zorgen dat er een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) in hun organisatie aanwezig is moet worden verlaagd, zo adviseert de Strategische commissie betere regelgeving bedrijven aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Het is wettelijk verplicht voor alle werkgevers om een RI&E te hebben, zo schrijft de Arbowet voor. Op dit moment voldoen nog te weinig werkgevers aan deze verplichting. Dit is voornamelijk het geval bij MKB-werkgevers. De commissie beveelt aan te zorgen voor meer elektronische sectorspecifieke RI&E-instrumenten. Zo bleek afgelopen week uit het adviesrapport dat de commissie stuurde aan Staatssecretaris Keijzer (EZK) en staatssecretaris van Ark (SZW).

RI&E voor werkgevers economisch interessant
De aanwezigheid van een RI&E in uw organisatie zorgt niet alleen voor een veiligere werksituatie voor uw medewerkers. Uit recente studies blijkt dat het economisch interessant is voor werkgevers als er een veilige werkomgeving wordt gecreëerd. De invulling en uitvoering van de RI&E draagt hieraan bij, zo wordt in het adviesrapport vermeld.

Reacties

Plaats een reactie