E-zine

Meest recente artikelen in het E-zine

Bekijk alle artikelen

Heldere vacatures op een overspannen arbeidsmarkt

Werven op een gespannen arbeidsmarkt is moeilijk. Vooral als je vacatures onhandig omschrijft. Structureren en doceren van informatie kunnen je helpen om de verwende sollicitant naar je toe te lokken.

Privacywetgeving: AVG vervangt Wbp

Op 25 mei 2018 wordt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangen door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat betekent dat er behoorlijk wat verandert op het gebied van privacy en gegevensbescherming van je (toekomstige) medewerkers. De AVG stelt namelijk veel strengere eisen en voorwaarden dan de Wbp. Bekijk in deze checklist wat er verandert met de introductie van de AVG.

Overgangsregeling LKV

Het LKV, ofwel: loonkostenvoordeel, is een instrument dat bedoeld is om kwetsbare groepen betere kansen te beiden op de arbeidsmarkt. Vanaf 1 januari 2018 heeft LKV de premiekortingen die voorheen gehanteerd werden vervangen. Lopende premiekortingen oudere werknemer en arbeidsgehandicapte werknemer worden per 1 januari 2018 onder voorwaarden omgezet in het betreffende LKV. Dit wordt ook wel de overgangsregeling genoemd.

Checklist: zo signaleer je werkdruk en stress op de werkvloer

Stress en een te hoge werkdruk onder werknemers leiden tot hoog ziekteverzuim. Je kunt verzuimkosten in de kiem smoren door tijdig in te grijpen. Maar hoe kom je erachter of en welke werknemers last hebben van stress en een te hoge werkdruk? Gebruik deze checklist als test om inzicht te krijgen in het stressniveau binnen je team of afdeling. Herken je signalen? Onderneem dan actie.

Best practice: zo pak je Functiecreatie aan

Door taken bij huidige medewerkers weg te nemen en samen te voegen tot een nieuwe functie, kun je een arbeidsplaats creëren voor iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit instrument wordt ook wel Functiecreatie genoemd. Maar wat moet je nou doen als je wilt weten of Functiecreatie binnen jouw organisatie mogelijk is? Het gaat in de praktijk altijd over het zoeken naar antwoorden op een paar essentiële vragen. In dit artikel laat ik je aan de hand van een stappenplan zien hoe succesvolle Functiecreatie eruit ziet in de praktijk.