E-zine

Meest recente artikelen in het E-zine

Bekijk alle artikelen

Succesvol re-integratietraject na diagnose kanker

Werkgevers hebben een cruciale rol in de re-integratie van werknemers die zijn gediagnosticeerd met kanker. Het is het niet altijd gemakkelijk om deze complexe rol in zo’n re-integratietraject te vervullen. Betere ondersteuning van werkgevers kan de arbeidsparticipatie van werknemers met een diagnose kanker verbeteren. Michiel Greidanus deelt zijn eerste inzichten naar aanleiding van zijn promotieonderzoek naar de rol van werkgevers bij re-integratie na kanker.

Experiment uitgelicht: Gemeente Nijmegen aan het woord

Als derde in onze vijfdelige serie is gemeente Nijmegen aan het woord over de Participatiewet. Tegen welke moeilijkheden loopt de gemeente Nijmegen aan als het gaat om arbeidsmobiliteit? In dit artikel vertelt János Betkó, beleidsadviseur Inkomen over arbeidsmobiliteit, werkgelegenheid en experimenten met de Participatiewet.

Lager ziekteverzuim door inclusieve werkplek

Onderzoek toont aan dat een inclusieve organisatie een positief effect heeft op de medewerkers. ‘Inclusief’ wil zeggen dat iedere werknemer welkom is én zich thuis voelt, ongeacht leeftijd, culturele achtergrond en genderidentiteit. Met name op het gebied van seksuele oriëntatie en gender van werknemers kunnen de meeste Nederlandse werkgevers nog flinke vooruitgang boeken. Een inclusievere organisatie zorgt voor lager ziekteverzuim en verhoogt het zelfvertrouwen van medewerkers. Maar hoe krijgt u dit voor elkaar?

Op weg naar de winnende offerte

Je zal maar coach zijn en een offerte moeten opstellen voor een coachingtraject. Prachtig natuurlijk, maar toch iets minder mooi als je weet dat ook andere partijen benaderd zijn. Moet je dan de goedkoopste prijs hanteren of onderscheidend zijn met kwaliteit?

Experiment uitgelicht: Gemeente Tilburg aan het woord

In onze vijfdelige serie ‘Experiment Uitgelicht’ onderzoeken we hoe gemeenten aankijken tegen de Participatiewet. Met welke problemen kampen ze als het gaat om arbeidsmobiliteit? Ook Gemeente Tilburg gaat binnenkort experimenteren met de Participatiewet en staat al te popelen. Gaan meer ruimte en aandacht voor bijstandsgerechtigden een positieve bijdrage leveren aan arbeidsparticipatie? Aan het woord: Erik de Ridder.