E-zine

Meest recente artikelen in het E-zine

Bekijk alle artikelen

Zelf aan de slag met Functiecreatie

Vind je het lastig om je vacatures voor gekwalificeerde mensen in te vullen, mensen die je nodig hebt om de productie op peil te houden of je organisatie toekomstbestendig te maken? Als het echt niet lukt, kijk dan eens of je iets aan het werk zelf kunt doen. Misschien kun je door Functiecreatie je doelen bereiken.

Checklist Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra)

Per 1 januari 2020 treedt de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) in werking. Deze wet zorgt ervoor dat het private arbeidsrecht gaat gelden voor (de meeste) ambtenaren. De zogeheten eenzijdige aanstelling komt te vervallen en het Burgerlijk Wetboek en de Wet op de cao worden van toepassing. De Wnra heeft dus behoorlijk wat gevolgen voor uw organisatie en medewerkers. Zorg dat u als arbeidsprofessional goed bent voorbereid op de wijzigingen. Bekijk in deze checklist meer informatie over de Wnra.

HR-analytics

HR-analytics is niet meer weg te denken uit het huidige HR-landschap. HR-analytics is een HR-instrument waarmee je middels data-analyse gefundeerde beslissingen kunt nemen over het aannamebeleid en management. Maar wat betekent het nu precies en wat kun je hier als arbeidsprofessional nou eigenlijk mee? Lees meer over de mogelijkheden, de voor- en de nadelen van HR-analytics in dit artikel.

Zo wordt de bedrijfsopleiding een wapen op de arbeidsmarkt

Scholing is belangrijk om medewerkers aan boord te houden. Voor hun ontwikkeling en doorgroei vertrouwen medewerkers steeds minder op hun werkgevers. Dat blijkt uit recent onderzoek van de PageGroup. Het is een van de redenen waarom ongewenst verloop de overhand krijgt. Medewerkers zoeken hun professionele ontwikkeling ergens anders.

Meerjarenplan Inspectie SZW: belangrijkste risico’s

In haar meerjarenplan 2019-2022 heeft de Inspectie SZW de belangrijkste risico’s voor de komende jaren in kaart gebracht wat betreft arbeidsomstandigheden en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. De Inspectie let daarbij op bijvoorbeeld oneerlijk werk, arbeidsomstandigheden en veiligheid op de werkvloer. Deze risico’s en ontwikkelingen zijn ook voor arbeidsprofessionals belangrijke aandachtspunten. Bekijk in deze checklist de punten waar de Inspectie de komende jaren extra aandacht aan zal besteden.