E-zine

Meest recente artikelen in het E-zine

Bekijk alle artikelen

Zo pakt de transportsector het personeelstekort aan: 4 learnings

Dreigde de vrachtwagenchauffeur een uitstervend beroep te worden, nu strijken nieuwe truckers massaal neer bij transportbedrijven. Met dank aan een wervingsbeleid dat sectorbreed werd uitgerold. Net op tijd, want de sector schreeuwt om jonge instroom. Die moet vooral uit andere sectoren komen. Wat kunnen andere sectoren leren van de aanpak van de sector transport?

Waarom werkt Functiecreatie, de geschiedenis leert het ons

Waarom is het plaatsen van mensen uit het doelgroepregister beter en duurzamer middels Functiecreatie, dan door gewoon te zoeken naar passende vacatures? Om daar een antwoord op te vinden is het goed om een stapje terug in de geschiedenis te doen. Ik neem u graag mee!

Help! Hoe neem ik succesvol een expat in dienst?

Zoekt u expertise die in Nederland niet te vinden is? Of lukt het maar niet om een bepaalde functie te vervullen? Dan is het aantrekken van buitenlandse professionals een goede oplossing. Maar bij het aannemen van een expat hoort veel regelwerk.

Zo levert de doelgroep banenafspraak jouw organisatie winst op

Ik hoor het de werkgevers denken: ‘Mensen uit de banenafspraak aannemen, het is verplicht, maar als ik mocht kiezen, dan …’ Zonde, want in veel gevallen levert het de organisatie juist winst op. Dat geldt niet alleen voor grote bedrijven. Ook in het MKB en zelfs bij de kleine zelfstandige kan Functiecreatie, ofwel: het anders inrichten van werk en het creëren van een baan voor de mensen uit de doelgroep banenafspraak, rechtstreeks tot winst leiden. In dit artikel illustreer ik dit aan de hand van drie regelrechte business cases.

Ga personeelsverloop tegen met vijf tips om de PO-fit te vergroten

Is er in jouw organisatie sprake van een hoog personeelsverloop? Neem dan eens je PO-fit onder de loep. Ofwel: de match tussen werkgever en werknemer. Want door deze PO-fit te vergroten, zorg je voor een betere match en zal het personeelsverloop afnemen. Bekijk hier vijf tips om hiermee aan de slag te gaan.