E-zine

Meest recente artikelen in het E-zine

Bekijk alle artikelen

Werven voor een startup

Daar sta je dan als arbeidsmobiliteitsprofessional met de vraag om een startup te voorzien van personeel. Terwijl tegenwoordig iedereen talent zoekt, wapperend met prima arbeidsvoorwaarden en carrièrepaden. Waarom zouden talentvolle medewerkers dan kiezen voor een startup met alle onzekere vooruitzichten van dien, vaak ook nog eens gespeend van concurrerende werkomstandigheden?

Help! Ik zoek een werkgever voor mijn werknemer

Als een medewerker ziek is en u start als werkgever samen met hem of haar het re-integratietraject op, dan zult u altijd eerst moeten proberen de werknemer weer aan de slag te krijgen bij de eigen  organisatie. Dat kan in de oude functie of in een nieuwe functie zijn. Lukt het niet om de werknemer binnen uw eigen bedrijf te laten terugkeren? Dan moet u op zoek naar een ander bedrijf waar uw werknemer wél aan de slag kan. Bekijk in dit stappenplan hoe u dit aanpakt.

Checklist PSA

Ongeveer een miljoen werknemers in Nederland loopt het risico op een burn-out. Hoge werkdruk maar ook het gebrek aan steun van leidinggevenden speelt hierbij een belangrijke rol. Door werkstress en burn-outsignalen te voorkomen of in een vroeg stadium te signalen, bespaar je hoge verzuimkosten. Het voorkomen van psychosociale arbeidsbelasting (PSA) hoort bij goed HR-beleid. Gebruik onderstaande checklist om te controleren of het PSA-beleid in jouw organisatie up to date is.

Hoog ziekteverzuim onder vrouwelijke medewerkers?

Het ziekteverzuim onder vrouwelijke medewerkers is aanzienlijk hoger dan bij mannen. Bij 25 tot 35-jaren is het ziekteverzuimpercentage van vrouwen zelfs het dubbele van het verzuimpercentage onder mannen, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het is niet meer dan logisch dat deze hoge verzuimcijfers en de bijbehorende kosten werkgevers hoofdbrekens bezorgen. Maar wat kun je hier als arbeidsprofessional eigenlijk aan doen? Behoorlijk wat, zo vertelt Suzan Steeman van WOMEN Inc.

Aan de slag met epilepsie

Bij termen als de ‘banenafspraak’ of ‘arbeidsgehandicapt’ denk je niet direct aan hoogopgeleide, jonge professionals. Toch is er een grote groep jonge mensen met HBO- en vaak zelfs universitair niveau, die zonder hulp niet aan de slag komt. Stichting Studeren en Werken Op Maat (SWOM) begeleidt zulke jonge, maar arbeidsgehandicapte, talenten naar werk. Met een speciaal traject op maat weet de stichting de potentie van deze ambitieuze professionals om te zetten in arbeidskapitaal. Zo werd Marc, mét begeleiding en óndanks epilepsie, een gewaardeerde werknemer bij het Ministerie van Economische Zaken.