Breed herstel van de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is weer volop in beweging. Dat bleek niet alleen bij de eerste editie van het Jaarcongres Aan de Slag. Ook Manpower ziet een breder herstel van de Europese arbeidsmarkt. Het uitzendconcern liet dat weten bij de presentatie van de resultaten van het eerste kwartaal. De eerste tekenen van het herstel onderbouwen, volgens bestuursvoorzitter Jonas Prising, de verwachting van een langzame, maar gestage verbetering van de arbeidsmarkt in de regio.

Uit de Wage Index, het jaarlijkse onderzoek van Stichting Loonwijzer en vacaturesite Monsterboard blijkt dat meer dan helft van de werknemers (52,7 procent) nog dit jaar een andere baan wil. In de IT- en telecomsector is het aantal werknemers dat ander werk wil het hardst gestegen. Het percentage kwam vorig jaar uit op 56 procent. Dat is een stijging van 17 procentpunt ten opzichte van 2013.

“De Wage Index wees eerder al uit dat werknemers in de IT en telecom minder zijn gaan verdienen”, zegt directeur Paulien Osse van Loonwijzer. “Het is dan ook niet gek dat werknemers in die sector sneller op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.