Helft van Nederland wil andere baan

Uit onderzoek door de Loonwijzer & Monsterboard blijkt dat 40% van de Nederlanders ontevreden is over zijn baan. Dat is maar liefst 14% meer dan vorig jaar. Deze onvrede is een belangrijke reden om een nieuwe baan te zoeken. Volgens het onderzoek wil meer dan de helft van de Nederlanders binnen een jaar ander werk vinden.

Verschillende factoren
De algemene (on)tevredenheid is in het onderzoek bepaald aan de hand van verschillende factoren, waaronder baanzekerheid, reistijd en salaris. Het salaris is de grootste oorzaak van ontevredenheid, maar ook managers en de balans tussen werk en vrije tijd zorgen voor ontevredenheid.

Nieuwe baan?
In de horeca en het toerisme zijn werknemers het minst tevreden: meer dan driekwart van hen staat open voor een andere baan. Een tip voor de mobiliteitsprofessionals: bekijk eens goed wat in welke sectoren belangrijke redenen van ontevredenheid zijn, luister goed en vraag aan je klanten wat voor hén belangrijk is in een nieuwe baan.

Bekijk meer onderzoeksresultaten op de website van Loonwijzer

Reacties

Plaats een reactie