Salaris en reisafstand bepalend in keuze voor nieuwe werkgever

Salaris, reisafstand en uitdaging in het werk zijn de drie belangrijkste factoren voor medewerkers om te kiezen voor een nieuwe baan. Zo vindt 55% van de medewerkers salaris een belangrijk aspect in de keuze voor een nieuwe werkgever. Opvallend is dat HR-professionals nog niet lijken te weten hoe zij zich aantrekkelijk kunnen profileren voor nieuwe medewerkers. Zo geeft 31% van de HR-professionals aan zich als organisatie te onderscheiden door verantwoordelijkheid aan medewerkers te bieden, terwijl slechts 12% van de medewerkers dit een belangrijk aspect vindt in de keuze voor een nieuwe werkgever. Zo bleek onlangs uit het jaarlijkse HR Benchmark onderzoek van salarisverwerker Raet.

Personeel effectief belonen

Dat salaris een belangrijke factor is in de keuze voor een nieuwe werkgever, betekent niet dat een hoog salaris en enorme bonussen de beste methode vormen om uw personeel te belonen en motiveren. Zo blijkt uit jarenlang onderzoek van beloningsexpert Wawoe dat oudere manieren van belonen, zoals een prestatiebonus, niet leiden tot meer intrinsieke motivatie of betere prestaties.

Meer weten over effectief personeel belonen? Bekijk hier meer informatie over Het Nieuwe Belonen.

Reacties

Plaats een reactie