Tweede Kamer buigt zich over nadere regelgeving Wab

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft de lagere regelgeving van de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) aan de Tweede Kamer aangeboden. Deze zogeheten lagere regelgeving bestaat uit een aantal conceptbesluiten over voorgestelde maatregelen uit de Wab. Zo is onder meer uitgewerkt dat werkgevers, bepaalde kosten die zij hebben gemaakt om de vaardigheden van hun werknemer te bevorderen, in mindering kunnen brengen op de transitievergoeding. Deze en meer uitgewerkte regelgeving is online gepubliceerd door de Rijksoverheid.


De lagere regelgeving bevat:


• Conceptbesluit in mindering brengen kosten op transitievergoeding;
• Conceptbesluit loonbegrip;
• Conceptbesluit oproepcontracten;
• Conceptbesluit Wfsv premiedifferentiatie WW;
• Conceptbesluit compensatieregeling transitievergoeding bedrijfsbeëindiging;
• Conceptregeling Wfsv premiedifferentiatie.

Reacties

Plaats een reactie