Werkende 65-plussers in 10 jaar verdubbeld

65-plussers blijven steeds vaker actief op de arbeidsmarkt. De afgelopen tien jaar is het aantal werkende 65-plussers meer dan verdubbeld. In het eerste kwartaal van dit jaar waren het er 182.000, tien jaar geleden was dat 73.000. Daarmee is het percentage werkende 65-plussers gestegen naar 2,4 procent van de totale beroepsbevolking. Dat meldt Trouw op basis van cijfers van het CBS.

Met name financiële motieven drijven 65-plussers langer door te werken. Hoogleraar Lans Bovenberg van de Universiteit van Tilburg meldt in Trouw dat ‘elk jaar dat je korter werkt, je acht procent pensioen inlevert’.

De meeste ouderen blijven na hun pensionering hangen bij hun oude werkgever, vaak als zzp’er of via een uitzendbureau. Hierdoor lopen werkgevers geen risico bij arbeidsongeschiktheid. Omdat er geen sociale premies betaald hoeven worden voor 65-plussers is het voor werkgevers financieel aantrekkelijk om deze ervaren arbeidskrachten aan te houden.

Reacties

Plaats een reactie