Nederlander minste vrije dagen

Nederlandse werknemers hebben de minste feestdagen en vakantiedagen van West-Europa. Met in totaal 28 vrije dagen per jaar staan we onder aan de lijst. Finnen hebben met maar liefst 39 dagen het meeste vrij. Dat schrijft De Telegraaf naar aanleiding van gegevens van onderzoeksbureau Mercer. De onderzoekers bekeken het aantal vrije dagen in 14 landen. Nederland scoort laag omdat wij het minste aantal nationale feestdagen hebben van West Europa. Binnen West-Europa zijn de verschillen tussen het aantal wettelijke vakantiedagen en feestdagen groot. Finnen hebben de meeste feestdagen (15), gevolgd door Griekenland (12) en Denemarken, Frankrijk, Zweden en Italië (11). De meeste wettelijke vakantiedagen zijn te vinden in Groot-Brittannië (28), gevolgd door Finland, Zweden, Denemarken en Luxemburg met 25 dagen.

Reacties

Plaats een reactie