Asscher is kritiek op het nieuwe ontslagrecht zat!

Minister Asscher van Sociale Zaken is een media offensief begonnen rond de Wet werk en zekerheid. Hij is alle kritiek meer dan beu. Vooral omdat de wet in 2013 tot stand is gekomen met sociale partners.

Als de wet na een paar jaar niet blijkt te werken, is hij bereid aanpassingen te doen. De nieuwe wet zal niet meteen nieuwe banen opleveren, maar je moet de wet de kans geven zich te bewijzen.

De bestaansonzekerheid van flexkrachten is de minister een doorn in het oog. ‘Daardoor krijgen mensen minder waardering en respect en liggen ze ’s nachts wakker of ze de volgende dag of week nog wel werk hebben en hun betalingen kunnen nakomen. Dat is de veramerikanisering van de arbeidsmarkt’, aldus Asscher.

Hij wil strengere regels voor het vrij verkeer van arbeid in Europa. Volgens Asscher moeten we af van een systeem dat gebaseerd is op het organiseren van concurrentie op arbeidskosten. Daardoor is de bestaanszekerheid van velen onzeker omdat anderen bereid zijn hier voor een veel lager loon te werken’, aldus de minister.

Reacties

Plaats een reactie