War on talent weer actueel

Het vinden van talent wordt weer lastig. Door de aantrekkende economie vindt 67% binnen vijf weken een nieuwe baan. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het full service uitzendbureau Unique in samenwerking met het marktonderzoeksbureau Motivaction.

De jaren van soberheid en somberheid lijken voorbij. Tegenwoordig zijn de centrale vragen hoe je  young potentials werft en hoe je je organisatie zo aantrekkelijk mogelijk kunt maken voor werkzoekenden.

Uit het onderzoek blijkt verder dat er wel grote verschillen zijn waar te nemen tussen de verschillende leeftijdsgroepen. Voor de oudere werknemer (55-60 jaar) duurt de zoektocht naar een nieuwe werkgever meer dan 10 weken.

Werknemers tot 35 jaar zijn minder tevreden met hun baan dan werknemers ouder dan 55 jaar. Kent de eerste groep aan de baantevredenheid het rapportcijfer 6,9, 55-plussers zijn beduidend meer tevreden. Zij waarderen hun baan met een 7,4.

Reacties

Plaats een reactie