Werkgevers verdiepen zich niet in jongeren

Nu de banen weer schaars worden, vooral in de IT en de techniek, doen werkgevers er goed aan zich te verdiepen in wat jongeren bezig houdt. De eisen die werkgevers stellen zijn traditioneel en niet meer van deze tijd. Vooral nu de war for talent weer volop aan de gang is, doen werkgevers er goed aan een brug te slaan naar jonge talenten.

Eisen
Werkgevers eisen nog steeds een diploma die aansluit bij de functie, hoge cijfers, een aantal jaar werkervaring en dat alles liefst tegen een starterssalaris. Opvallend is dat jongeren zich bijzonder flexibel opstellen richting de werkgever.

Uiterlijk
Zo blijkt dat de meeste jongeren bereid zijn iets aan hun uiterlijk te doen, als dat een baan oplevert, denk bijvoorbeeld aan het afscheren van de hipsterbaard, het verwijderen van een piercing of het bedekken van een tattoo. Slechts 11% geeft aan helemaal niets te veranderen aan het uiterlijk voor een baan.

Jong en flexibel
Levenslang flexwerk wordt voor steeds meer mensen werkelijkheid. Dat is voor veel mensen een schrikbeeld. Een vaste baan biedt vertrouwen, een vast salaris en de mogelijkheid een huis te kopen. Jongeren daarentegen verkiezen een flexibel contract (57%) boven een vast contract. Uit de cijfers van het CBS blijkt dat er sinds 2010 meer jongeren zijn met een flexibele arbeidsovereenkomst dan met een vast contract.

Vast contract
Toch hechten jongeren wel degelijk aan een vast contract. Als ze jong zijn, voelen ze zich senang bij tijdelijke contracten, maar ook zij zien de voordelen van een vast contract. Dan komt toch het huisje, boompje, beestje om de hoek kijken.

 

Reacties

Plaats een reactie