Personeelstekort het grootst in zakelijke dienstverlening

De zakelijke dienstverlening ervaart het grootste tekort aan arbeidskrachten. Maar liefst een kwart van de ondernemers in deze sector geven aan dat dit hen belemmert. Zo blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal openstaande vacatures is in bijna elke sector toegenomen in het afgelopen kwartaal. De grootste krapte wordt ervaren door de zakelijke dienstverlening (25,2 %), de IT (22,9%) en de bouwsector (20,2%).

Meer personeel nodig, maar waar?

In bijna alle sectoren verwacht men meer personeel aan te trekken in het derde kwartaal. Begeleidt u mensen naar werk? Het loont om in de gaten te houden in welke sectoren de vraag naar werknemers het grootst is. Overigens is niet ieder beroep even kansrijk. Het UWV publiceert regelmatig kansrijke overstapberoepen voor verschillende functies waar steeds minder werk in te vinden is.

Kansrijke beroepen

Zo zijn er steeds minder facilitair medewerkers nodig. Toch hebben (oud) facilitair medewerkers een hoge baankans als ze een baanoverstap maken naar de horeca, bouw of transport. Leg uw coachee voor welke overstapberoepen kansrijk zijn, vind de meest passende functie en onderzoek of er (bij)scholing nodig is.

Bekijk hier kansrijke overstapberoepen die het UWV al in kaart heeft gebracht.

Reacties

Plaats een reactie