Netwerken nog steeds belangrijkste baanvindkanaal

Eigen netwerken en bekenden vormen het belangrijkste baanvindkanaal, ongeacht de leeftijd van de baanzoeker. Naast netwerken zijn ook vacaturesites (13%) en uitzendbureaus (9%) belangrijke vacaturebronnen. De populariteit van kanalen om een baan te vinden, verschilt per leeftijd. Bij jonge professionals onder de dertig jaar zijn social media een van de belangrijkste zoekmethodes. Vijftigplussers maken veelal gebruik van uitzendbureaus. Zo bleek onlangs uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) dat de Intelligence Group heeft gehouden onder 15.370 personen.

Doelgroeponderzoek

Moeite met de juist kandidaten vinden? Ga dan na waar uw kandidaten vooral naar banen zoeken. ‘Eén van de meest belangrijke en meest onderschatte probleem is dat werkgevers en werknemers andere kanalen gebruiken om te zoeken,’ aldus Geert-Jan Waasdorp, directeur Intelligence Group.

Reacties

Plaats een reactie