60% van de HR-professionals worstelt met behoud personeel

Het aantal organisaties die moeite hebben om bestaand personeel vast te houden is het afgelopen jaar sterk gestegen. In 2017 was dit nog zo’n 40%, dit jaar is dit percentage opgelopen tot 60%. Het behouden en inzetbaar houden van personeel zijn dan ook thema’s die in de top 10 van de HR-agenda staan dit jaar. Overigens gebruiken werkgevers opleidingsfaciliteiten en arbeidsvoorwaardenbeleid niet alleen om in te spelen op de behoeften van het huidige personeel, maar ook om de organisatie te profileren en zo nieuwe personeel aan te trekken. Zo bleek onlangs uit de eerste resultaten van het HR Trendonderzoek 2018-2019.

Duurzame inzetbaarheid blijft belangrijk

Gemiddeld werkt een op de drie werknemers tien jaar of langer bij dezelfde werkgever. Opvallend is dat deze zogeheten baanduur langer is naarmate de werknemer ouder is. Zo bleek onlangs uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Niet zo vreemd dus dat het thema duurzame inzetbaarheid hoog op de HR-agenda blijft staan dit jaar.

Het HR Trendonderzoek is een jaarlijks terugkerend onderzoek naar de stand van HR. Het onderzoek is een initiatief van Performa, uitgevoerd door organisatieadviesbureau Berenschot en dit jaar mede mogelijk gemaakt door Talentsoft.

Reacties

Plaats een reactie