Bouwvacatures stijgen na twee jaar

Voor het eerst sinds 2011 is het aantal vacatures in de bouw gestegen, meldt het Financieele Dagblad. In het tweede kwartaal van 2013 stonden ruim 14.000 vacatures in de sector op internet, 6 procent meer dan vorig jaar. Vorig jaar nam het aantal bouwvacatures juist nog met 20 procent af. ‘Het tijdelijke lage btw-tarief in de bouw en uitgestelde onderhoudsinvesteringen aan bedrijfspanden die toch plaatsvinden, dragen bij aan de stijgende vraag naar personeel’, denkt arbeidsmarktonderzoeker Martin Hendriks van Intelligence Group. Hij spreekt voorzichtig van een keerpunt op de (hele) arbeidsmarkt: ‘De bouw is immers een belangrijke aanjager van de rest van de economie.’ Ook is de kans om een baan te vinden toegenomen: het totale aantal vacatures daalde weliswaar licht, maar het aantal werkzoekenden daalde harder.

Reacties

Plaats een reactie