Banenverlies ondanks herstel economie

Ondanks de herstellende economie, krimpt de werkgelegenheid dit jaar opnieuw. Wel zal de krimp minder zijn dan voorgaande jaren. Naar verwachting verdwijnen er in 2014 66.000 banen, een daling van 0,9 procent. In 2013 was dat nog een krimp van 143.000 banen. Met name doordat er bij de overheid en in de zorg tienduizenden banen verdwijnen, neemt de Ww-populatie toe met twaalf procent tot een recordhoogte van 485.000. Alleen in de uitzendbranche, groothandel en voor zzp’ers groeit de werkgelegenheid. Dat blijkt uit de arbeidsmarktprognose van UWV.

UWV ziet ook kansen op de arbeidsmarkt dit jaar. Naar verwachting ontstaat er meer beweging op de arbeidsmarkt. Zo stijgt door de opleving van de economie het aantal vacatures met 80.000 tot bijna 700.000.

Reacties

Plaats een reactie