Psychiatrische aandoening? Hulp bij re-integratie!

GGZ Nederland en het UWV gaan samenwerken om meer mensen met een psychiatrische aandoening naar werk te begeleiden. Hier wordt 20 miljoen euro subsidie voor beschikbaar gesteld voor een periode van 5 jaar. Deze subsidie is bedoeld voor het begeleiden naar werk maar ook voor ondersteuning op de werkplek zelf.

Verzuim door psychische klachten
Het totale verzuim en de arbeidsongeschiktheid in ons land neemt af, maar verzuim en arbeidsongeschiktheid door psychische klachten neemt juist toe. Van de mensen met een Wajong of WIA heeft 37% een psychische aandoening. Bij mensen met een bijstandsuitkering is dit percentage lager en gaat het voor zover bekend om ongeveer 25%.

Advies en informatie
Mensen met een psychiatrische aandoening hebben moeite om een baan te vinden én te houden. Uit onderzoek is gebleken dat werk de psychische gezondheid juist kan bevorderen. Er is nu een website beschikbaar met informatie en advies voor mensen met een psychische aandoening die graag aan het werk willen. Ook worden er bijeenkomsten georganiseerd waar de vertegenwoordigers van cliënten bij worden betrokken.

Reacties

Plaats een reactie